Informatie over cookies

Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.

Er zijn verschillende soorten cookies:

  • Technische cookies die gebruikersnavigatie vergemakkelijken en het gebruik van de verschillende opties of diensten die door het internet worden aangeboden. Om de sessie te identificeren, toegang tot bepaalde gebieden mogelijk te maken, bestellingen, aankopen, het invullen van formulieren, registratie, beveiliging, faciliterende functionaliteiten (video's, sociale netwerken, enz..).
  • Maatwerk cookies waarmee gebruikers toegang hebben tot diensten op basis van hun voorkeuren (taal, browser, configuratie, enz ...).
  • Analytische cookies die anonieme analyse van het gedrag van website gebruikers mogelijk maken en waarmee gebruikersactiviteit kan worden gemeten en navigatieprofielen kunnen worden ontwikkeld om de websites te verbeteren.

Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.

Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.

Geglaceerde worteltjes met karwij en mandarijn

Glaceren betekent letterlijk voorzien van een glanzende laag. Dit is een lichte vorm van karamelliseren met behulp van boter en een schepje suiker. Mooie jonge bospeentjes lenen zich uitstekend voor deze bereidingswijze. De karwijzaadjes en mandarijnrasp zorgen voor een prikkelend fris accent. Karwij (ook wel kummel genoemd) wordt veel gebruikt in stoofpotjes.

Bereidingswijze

Was de wortels en laat een klein stukje van het groene loof eraan zitten (1,5 cm). Oudere exemplaren schrappen of schillen. Rooster de karwijzaadjes kort in een droge koekenpan, daardoor krijgen ze nog meer smaak. Rasp de schil van de (schoongeboende) mandarijn.

Laat een klontje boter smelten in een pan, samen met de karwijzaadjes en doe de wortelen erin. Zet het vuur hoog en schep de wortelen een paar keer om. Voeg een klein bodempje water, de suiker en de mandarijnrasp toe, plaats de deksel op de pan en zet het vuur zachter. Laat de wortelen beetgaar worden. Het vocht moet verdampen tot alleen een stroperig laagje overblijft dat zorgt voor een glanzend laagje om de wortels. Zet eventueel het deksel ietsje schuin op de pan om het vocht beter te laten verdampen.

Tip: Probeer eens sinaasappel of grapefruit in plaats van mandarijn.

Benodigde ingrediƫnten

  • 1 bos jonge peentjes
  • 25 g boter
  • 1 theelepel karwijzaadjes
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 mandarijn (alleen rasp)
  • zout

Voedingswaarde

  • per portie
  • 75 kcal
  • 1 g eiwit
  • 5 g vet
  • 6 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 20 minuten 

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2021 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl