Informatie over cookies

Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.

Er zijn verschillende soorten cookies:

  • Technische cookies die gebruikersnavigatie vergemakkelijken en het gebruik van de verschillende opties of diensten die door het internet worden aangeboden. Om de sessie te identificeren, toegang tot bepaalde gebieden mogelijk te maken, bestellingen, aankopen, het invullen van formulieren, registratie, beveiliging, faciliterende functionaliteiten (video's, sociale netwerken, enz..).
  • Maatwerk cookies waarmee gebruikers toegang hebben tot diensten op basis van hun voorkeuren (taal, browser, configuratie, enz ...).
  • Analytische cookies die anonieme analyse van het gedrag van website gebruikers mogelijk maken en waarmee gebruikersactiviteit kan worden gemeten en navigatieprofielen kunnen worden ontwikkeld om de websites te verbeteren.

Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.

Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.

Pompoenchutney

Hoe stralend pompoenen ons in de herfst ook toelachen, van zichzelf zijn ze soms een beetje saai van smaak. Dat valt niet te zeggen van deze lekker spicy knaloranje pompoenchutney. Leuk om in mooie glazen potjes cadeau te doen. De suiker houdt de pittigheid en het zuur fraai in balans.

Bereidingswijze

Schil de pompoen en snij in blokjes. Pel en snipper de ui. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in blokjes. Doe alles bij elkaar in een grote pan met een dikke bodem. Schil de gember en rasp fijn boven de pan. Hak de rode peper fijn. Voeg toe aan de pan, samen met de peperkorrels, zout, suiker en azijn. Breng alles aan de kook en laat met het deksel schuin op de pan 1 uur zachtjes koken tot jamdikte. Pureer eventueel met de staafmixer tot een grove puree.

Schep in brandschone jampotjes. Vul de potjes tot bovenaan en draai de deksel erop. Laat de potjes 5 minuten omgekeerd staan en zet ze dan weer rechtop. Laat verder afkoelen en plak er etiketten op.

Serveren: Heerlijk bij curry maar ook bij ouderwets Hollands draadjesvlees of op een toastje met zachte geitenkaas.

Tip: Laat liefst minimaal een week staan voordat je de pot aanbreekt zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Tip: Gebruik dampend warme jampotjes die net uit de afwasmachine komen.

Benodigde ingrediƫnten

  • 600 g pompoen (schoongemaakt gewicht)
  • 3 friszoete appels (Elstar)
  • 2 uien
  • 10 cm gemberwortel
  • 1 theelepel zwarte peperkorrels
  • 1 rode peper
  • 2 dl witte-wijnazijn
  • 200 g kristalsuiker
  • 1 eetlepel zout

Voedingswaarde

  • per potje
  • 430 kcal
  • 3 g eiwit
  • 0 g vet
  • 103 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 20 minuten voorbereiding
  • 1 uur in de pan

 

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2021 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl