Deze website maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken. De cookies van Google Analytics zijn volledig geanonimiseerd. Door op 'akkoord' te klikken, stem je in met het gebruik van cookies op deze website. https://www.kenniscentrumsuiker.nl/privacyverklaring
Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.
Er zijn verschillende soorten cookies:
Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.
Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.
Suikersiroop is heerlijk om allerlei soorten fruit en fruitsalades op smaak te brengen. De siroop accentueert de smaak van het fruit. De toevoeging van kruiden en specerijen die bij de smaak van de verschillende vruchten passen, maken het een extra inspiratief en verrassend dessert. De kardemom en pepersiroop die heel gemakkelijk over de plakjes sappige sinaasappel wordt geschonken, is hiervan een verrukkelijk voorbeeld.
Bereidingswijze
De suikersiroop: Kneus de kardemompeultjes. Laat de suiker in ½ dl water met de kardemom en de zwarte peper op een matig vuur al roerende smelten en vervolgens 3 minuten koken. Afzetten en even laten afkoelen. Vis de kardemompeultjes eruit (de zaadjes die eruit zijn gekomen kunnen in de siroop blijven zitten).
De carpaccio: Boen de schil van 1 sinaasappel schoon onder de stromende kraan. Rasp de schil op een grove rasp. Schil de sinaasappels met een gekarteld mesje tot op het vruchtvlees. Snijd de sinaasappel in dunne plakken en leg ze op 4 bordjes. Schep de peper-suikersiroop en de geraspte schil erover en laat het fruit 10 minuten (of langer) marineren.
Tip: Geef er eventueel bolletjes vanille-ijs bij.
Tip: Suikersiroop blijft lang goed. Als je meer siroop maakt dan voor dit recept nodig is, kan het in een afgesloten fles worden bewaard. Suikersiroop is te gebruiken in dranken, over fruit of door zuiveltoetjes.
Voor de suikersiroop:
Voor de carpaccio:
Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.
Tel: 035-5433455
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Alles over suiker
Copyright 2022 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl