Informatie over cookies

Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.

Er zijn verschillende soorten cookies:

  • Technische cookies die gebruikersnavigatie vergemakkelijken en het gebruik van de verschillende opties of diensten die door het internet worden aangeboden. Om de sessie te identificeren, toegang tot bepaalde gebieden mogelijk te maken, bestellingen, aankopen, het invullen van formulieren, registratie, beveiliging, faciliterende functionaliteiten (video's, sociale netwerken, enz..).
  • Maatwerk cookies waarmee gebruikers toegang hebben tot diensten op basis van hun voorkeuren (taal, browser, configuratie, enz ...).
  • Analytische cookies die anonieme analyse van het gedrag van website gebruikers mogelijk maken en waarmee gebruikersactiviteit kan worden gemeten en navigatieprofielen kunnen worden ontwikkeld om de websites te verbeteren.

Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.

Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.

Chocolade pecantaartje met gesuikerde pecannoten

In dit verrukkelijke chocolade-pecantaartje is suiker gebruikt voor een knapperige bodem. Deze typische beet vind je ook terug bij de krokante gesuikerde pecannoten. Chocolade is van nature heel bitter en helemaal niet zoet. Als er suiker aan wordt toegevoegd is het pas echt lekker.

Bereidingswijze

De bodem: Vet de binnenkant van een hoog taartringetje van ca. 20 cm doorsnede in met een beetje van de boter. Druk er een strook bakpapier tegenaan zodat de ring aan de binnenkant helemaal met bakpapier bedekt is. Zet de ring op een met bakpapier bedekt bakplaatje of bodem van een springvorm (het gaat erom dat de ondergrond plat is). Smelt de 10 eetlepels suiker en laat het lichtbruin worden (karamelliseren). Zet het vuur uit. Strooi een laagje suiker op een bord. Dip 6 mooie pecannoten met een vork in de pan met gekaramelliseerde suiker en rol ze vervolgens door de suiker op het bord. Meng de rest van de pecannoten met de gekaramelliseerde suiker in de pan. Giet de karamel met pecannoten op een stuk bakpier en laat het koud en hard worden. Hak het dan in stukjes. Maal ondertussen de biscuitjes fijn. Smelt de boter. Roer de biscuitkruimels erdoor. Schep het mengsel in de ring. Verdeel het gelijkmatig over de bodem. Laten afkoelen. En dan in de koelkast zetten om hard te worden.

De vulling: Week (als de bodem in de koelkast is gezet) de blaadjes gelatine tot ze helemaal zacht zijn (ca. 3 minuten). Breek de chocolade in kleine stukjes en doe ze in een schaaltje. Zet het schaaltje in een pan met een laagje bijna kokend water en laat de chocolade smelten, zo nu en dan een beetje roeren. Verwarm de likeur. Haal de pan van het vuur en los hierin de uitgeknepen blaadjes gelatine op. Klop ondertussen de slagroom met de suiker bijna stijf. Meng de mascarpone met de gesmolten chocolade en roer het gelatinemengsel erdoor. Spatel zodra het geheel dik begint te worden de slagroom erdoor. Strooi de helft van de fijngehakte pecannoten met karamel op de bodem. Schep de mousse er direct op, een beetje gladstrijken en in de koelkast in 3 - 4 uur laten opstijven.

De garnering: Zet de taart met de ring er nog om heel voorzichtig op een taartschaal. Verwijder de ring en het bakpapier. Verdeel de rest van de gehakte karamelnoten en gesuikerde pecannoten erop en bestrooi met een beetje cacao.

Tip:  In plaats van 1 grote kun je ook meerdere kleine dessertgebakjes maken. 

Benodigde ingrediënten

Voor de bodem en garnering:

  • 50 g boter
  • 10 eetlepels suiker + wat extra
  • 150 g pecannoten
  • 150 g chocolade tarwe biscuitjes
  • cacao

Voor de vulling:

  • 6 blaadjes witte gelatine
  • 200 g pure chocolade (70% cacao minimaal)
  • ½ dl koffielikeur
  • ¼ l slagroom
  • 5 eetlepels kristalsuiker
  • 250 g mascarpone

Voedingswaarde

  • per punt
  • 855 kcal
  • 12 g eiwit
  • 62 g vet
  • 64 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 50 minuten voorbereiding
  • 3 tot 4 uur opstijven 

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2021 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl