Informatie over cookies

Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.

Er zijn verschillende soorten cookies:

  • Technische cookies die gebruikersnavigatie vergemakkelijken en het gebruik van de verschillende opties of diensten die door het internet worden aangeboden. Om de sessie te identificeren, toegang tot bepaalde gebieden mogelijk te maken, bestellingen, aankopen, het invullen van formulieren, registratie, beveiliging, faciliterende functionaliteiten (video's, sociale netwerken, enz..).
  • Maatwerk cookies waarmee gebruikers toegang hebben tot diensten op basis van hun voorkeuren (taal, browser, configuratie, enz ...).
  • Analytische cookies die anonieme analyse van het gedrag van website gebruikers mogelijk maken en waarmee gebruikersactiviteit kan worden gemeten en navigatieprofielen kunnen worden ontwikkeld om de websites te verbeteren.

Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.

Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.

Pavlova met rood fruit

Dit is een echte feesttopper, spectaculair, maar toch eenvoudig om te maken. De zachte, friszure fruit is in verrukkelijk gezelschap van slagroom en een krokant zoete bodem, bros doordat de suiker de eiwitten stevig en luchtig maakt. Wel op tijd beginnen, want het schuim moet vrij lang in de oven én weer afkoelen, maar dat kan ook de avond, ochtend of middag tevoren. Je kunt er in principe allerlei soorten zacht fruit voor gebruiken, maar de klassieke versie is met rood fruit. Dankzij de vriezer hebben we daar ook in december de beschikking over.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Laat het rode fruit rustig ontdooien. Klop de eiwitten stijf met de basterdsuiker in een schone kom. Schep op het laatst de maïzena erdoor. Schep het mengsel over op een vel bakpapier op de bakplaat in de vorm van een ronde, iets afgeplatte taart. Schuif de bakplaat in de oven, zet de temperatuur lager (op 140°C) en laat de pavlova in 5 kwartier bakken tot de buitenkant bros krokant is, maar de binnenkant nog zacht. Zet de oven uit en laat de pavlova rustig afkoelen in de oven. Haal de pavlova uit de oven en hevel hem (zonder bakpapier) over op een grote platte schaal. Snij de granaatappel in vieren en haal voorzichtig de sappige besjes eruit, zonder de taaie witgele vliesjes. Meng de besjes door het ontdooide rode fruit.

Serveren: Klop een bekertje slagroom half stijf, voeg de poedersuiker toe en klop verder tot hij in pieken blijft staan. Schep dit bovenop de pavlova. Verdeel het fruit erover.

Tip: Hoe lager de oventemperatuur, hoe langzamer het eiwit uithardt en hoe witter de pavlova blijft.

Tip: Klop slagroom altijd op de laagste stand van de elektrische mixer en stop als hij glanst, anders wordt het boter.

Tip: Je kunt hier ook andere soorten zacht fruit voor gebruiken: mango, passievrucht, perzik, kiwi, et cetera.

Benodigde ingrediënten

  • 125 g witte basterdsuiker
  • 1 eetlepel maïzena
  • 250 ml slagroom
  • 50 g poedersuiker
  • 500 g gemengd rood fruit uit de diepvries
  • 1 granaatappel
  • 4 eiwitten

Voedingswaarde

  • per portie
  • 320 kcal
  • 4 g eiwit
  • 15 g vet
  • 41 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 20 minuten voorbereiding
  • 75 minuten in de oven
  • 1 uur afkoelen in de oven

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2021 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl