Deze website maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken. De cookies van Google Analytics zijn volledig geanonimiseerd. Door op 'akkoord' te klikken, stem je in met het gebruik van cookies op deze website. https://www.kenniscentrumsuiker.nl/privacyverklaring
Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.
Er zijn verschillende soorten cookies:
Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.
Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.
Warme wijn met cognac, geschikt voor koek-en-zopie. Koek-en-zopie is de naam van de stalletjes die als er geschaatst kan worden op natuurijs van oudsher in Nederland op de schaatsbaan staan en waar lekkernijen (koek) en verwarmende drankjes (zopie) worden verkocht. Denk aan gevulde koeken, plakken kruidkoek met roomboter, warme chocolademelk, warme wijn, borreltjes en natuurlijk ook snert (erwtensoep).
Bereidingswijze
Boen de sinaasappel en citroen schoon, schil ze dun en schraap het bittere wit uit de schil. Schenk de wijn in een roestvrij stalen of geëmailleerde pan en verwarm de wijn tot tegen de kook aan. Steek de kruidnagels in de citrusschillen. Leg ze met de kaneelstokjes en de steranijs in de wijn, voeg de bruine suiker toe en laat de wijn 15 minuten trekken. Spoel een thermosfles om met heet water en schenk de warme wijn erin. Neem de cognac apart mee.
Serveren: Leg op elk beker een lepel met daarop 2 suikerklontjes en schenk de lepel vol met cognac, zodat het in de suiker trekt. Steek, met een lange lucifer, het suikerklontje aan en laat het ontbranden, zodat de suiker begint te smelten. Roer, zodra het branden stopt, de inhoud van de lepel door de warme wijn.
Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.
Tel: 035-5433455
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Alles over suiker
Copyright 2022 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl