Informatie over cookies

Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.

Er zijn verschillende soorten cookies:

  • Technische cookies die gebruikersnavigatie vergemakkelijken en het gebruik van de verschillende opties of diensten die door het internet worden aangeboden. Om de sessie te identificeren, toegang tot bepaalde gebieden mogelijk te maken, bestellingen, aankopen, het invullen van formulieren, registratie, beveiliging, faciliterende functionaliteiten (video's, sociale netwerken, enz..).
  • Maatwerk cookies waarmee gebruikers toegang hebben tot diensten op basis van hun voorkeuren (taal, browser, configuratie, enz ...).
  • Analytische cookies die anonieme analyse van het gedrag van website gebruikers mogelijk maken en waarmee gebruikersactiviteit kan worden gemeten en navigatieprofielen kunnen worden ontwikkeld om de websites te verbeteren.

Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.

Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.

Rode pepergelei

Deze gelei is heel lekker bij geroosterde kip of vis.

Bereidingswijze

Snijd de pepers open en verwijder de zaadjes. Snijd de pepers in flinterdunne reepjes. Roer in een pan de rode peper met de hot peppersauce, het limooensap en het appelsap door elkaar. Schep de geleisuiker erdoor. Breng het geheel al roerende op matig hoog vuur aan de kook tot de massa kookt. Laat de gelei nog 4 minuten doorkoken. Laat de gelei in de pan afkoelen tot de gelei dikker wordt en roer regelmatig de peperreepjes erdoor. Schep de gelei pas in de pot als de peperreepjes niet meer naar boven drijven. 

Schone potten: Chutney blijft langer houdbaar in goed schone potten. Was de potten af in de afwasmachine en bewaar ze tot gebruik goed afgesloten. Of was de potten en deksels vlak voor gebruik af in heet water met soda, spoel ze af met schoon water en zet ze tot het vullen omgekeerd op een schone theedoek.

Zet de pot rechtop op de theedoek en vul hem tot aan de rand met gelei. Sluit de pot direct af en zet hem 5 minuten op zijn kop. Keer de pot weer en laat de gelei afkoelen. Plak er een etiket met naam en bereidingsdatum op. 

Houdbaarheid: 1-2 maanden in de koelkast.

Tip: Probeer de gelei ook eens op een stukje stokbrood met verse (geiten)kaas. 

Benodigde ingrediƫnten

  • 2 -3 rode pepers
  • 2-3 theelepels hot pepper sauce (Tabasco)
  • sap van 1 limoen
  • 200 ml appelsap
  • 300 g geleisuiker

Voedingswaarde

  • per pot
  • 1255 kcal
  • 1 g eiwit
  • 1 g vet
  • 310 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 30 minuten

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2021 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl