Informatie over cookies

Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.

Er zijn verschillende soorten cookies:

  • Technische cookies die gebruikersnavigatie vergemakkelijken en het gebruik van de verschillende opties of diensten die door het internet worden aangeboden. Om de sessie te identificeren, toegang tot bepaalde gebieden mogelijk te maken, bestellingen, aankopen, het invullen van formulieren, registratie, beveiliging, faciliterende functionaliteiten (video's, sociale netwerken, enz..).
  • Maatwerk cookies waarmee gebruikers toegang hebben tot diensten op basis van hun voorkeuren (taal, browser, configuratie, enz ...).
  • Analytische cookies die anonieme analyse van het gedrag van website gebruikers mogelijk maken en waarmee gebruikersactiviteit kan worden gemeten en navigatieprofielen kunnen worden ontwikkeld om de websites te verbeteren.

Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.

Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.

Wilde zeebaarsfilet met venkelpuree en prei

Een lekker visgerecht binnen 45 minuten op tafel.

Bereidingswijze

Maak de venkel schoon en snijd deze in parten. Kook de venkel in een pan met kokend water en zout in 8-10 minuten gaar. Schep de venkel uit het water en pureer deze in de keukenmachine. Voeg 2 eetlepels boter en zout en peper naar smaak toe. 

Maak de prei schoon en snijd ze in stukken van 5 cm. Was in lauw warm water het zand uit de prei. Stoof de prei in 2 eetlepels boter met wat venkelzaad op een laag vuur in 20 minuten gaar. 

Dep de zeebaars met keukenpapier droog en bestrooi met zout en peper. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de zeebaars op de velkant in 5 minuten goudgeel. Draai de vis om en bak de andere kant nog 1 minuut. 

Schep de venkelpuree op een bord, leg de gebakken vis op de puree en schep de prei erboven. Roer de waterkers om in een kom met olie en zeetzout en leg deze naast de prei. 

Benodigde ingrediƫnten

  • 4 stukken zeebaars Ć  150 g
  • 1 eetlepel venkelzaad
  • 2 kleine preien
  • 100 g roomboter
  • 3 venkelknollen
  • 2 eetlepels olijfolie, extra vierge
  • 1 zakje waterkers

Voedingswaarde

  • 425 kcal
  • 31 g eiwit
  • 33 g vet
  • 4 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 45 minuten

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2021 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl