Deze website maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken. De cookies van Google Analytics zijn volledig geanonimiseerd. Door op 'akkoord' te klikken, stem je in met het gebruik van cookies op deze website. https://www.kenniscentrumsuiker.nl/privacyverklaring
Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.
Er zijn verschillende soorten cookies:
Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.
Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.
Rüblitaart
Rüblitaart is Zwitserduits voor worteltjes. Wortelen en suiker gaan goed samen omdat suiker de van nature zoete smaak van wortelen benadrukt.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ronde springvorm (diameter 22cm) in met boter en bepoeder met bloem. Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Rasp (in dezelfde keukenmachine) de wortelen fijn. Rasp de schoongeboende schil van de citroen en pers hem uit. Splits de eieren. Klop in een kom de dooiers samen met de suiker, rasp en 1 eetlepel van het citroensap (bewaar de rest van het sap voor het glazuur) tot een luchtig zachtgeel mengsel. Roer de wortels en amandelen erdoor.
Zeef de bloem en bakpoeder erboven en schep het erdoor. Klop in een brandschone kom met de mixer de eiwitten stijf met een snufje zout. Spatel dit voorzichtig door het wortelmengsel. Giet het beslag in de springvorm en zet deze iets onder het midden van de oven. Laat in circa 45 minuten gaar worden.
Glazuur:
Laat de taart even afkoelen en verwijder de springvorm. Zeef de poedersuiker boven een kom. Roer circa 3 à 4 eetlepels citroensap erdoor tot een dik glazuur. Schep dit op de taart. Laat de glazuur langs de zijkanten afdruipen voor een nonchalant effect of smeer de glazuur mooi egaal uit over de zijkanten met behulp van een glad mes.
Tip: Ook lekker: de afgekoelde taart halveren en bestrijken met citroenmarmalade.
Tip: Probeer eens gemalen hazelnoten in plaats van amandelen.
voor de taart:
voor het glazuur:
Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.
Tel: 035-5433455
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Alles over suiker
Copyright 2022 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl