Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken. De cookies van Google Analytics zijn volledig geanonimiseerd. Door op 'akkoord' te klikken, stem je in met het gebruik van cookies op deze website.
https://www.kenniscentrumsuiker.nl/privacyverklaring
Akkoord
Informatie over cookies
Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.
Er zijn verschillende soorten cookies:
Technische cookies die gebruikersnavigatie vergemakkelijken en het gebruik van de verschillende opties of diensten die door het internet worden aangeboden. Om de sessie te identificeren, toegang tot bepaalde gebieden mogelijk te maken, bestellingen, aankopen, het invullen van formulieren, registratie, beveiliging, faciliterende functionaliteiten (video's, sociale netwerken, enz..).
Maatwerk cookies waarmee gebruikers toegang hebben tot diensten op basis van hun voorkeuren (taal, browser, configuratie, enz ...).
Analytische cookies die anonieme analyse van het gedrag van website gebruikers mogelijk maken en waarmee gebruikersactiviteit kan worden gemeten en navigatieprofielen kunnen worden ontwikkeld om de websites te verbeteren.
Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.
Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.
Snijd de dadels open en verwijder de pitten. Trek eventueel ook het velletje van de dadels. Snijd de dadels in stukjes en pureer ze in de keukenmachine. Weeg de hoeveelheid dadelpuree af en weeg daarna dezelfde hoeveelheid geleisuiker af.
Verwarm de dadelpuree met het citroensap in een ruime pan 3-5 minuten. Roer de geleisuiker erdoor. Breng het mengsel aan de kook en laat het 5-7 minuten goed doorkoken tot de massa van de panwand loslaat. Bekleed een bakblik met bakpapier en schep de dadelmassa in het bakblik, strijk de massa uit tot een laag van 3/4 cm dik en strijk de bovenkant glad.
Laat de dadelmassa boven de verwarming of in een lauwe oven van 50 graden in 6-8 uur drogen. Keer de massa en laat de andere kant nog 2-3 uur drogen. Snijd de plak in blokjes van 3x3 cm en wentel de blokjes door de kristalsuiker.
Tip: Bewaar de dadelsnoepjes in een afgesloten trommeltje tussen laagjes bakpapier.
Tip: Je kan de dadelsnoepjes ook garneren met een kokosrasp of sesamzaadjes.
Tip: Koekvormpjes kunnen gebruikt worden om verschillende snoepjes te maken.
Benodigde ingrediƫnten
500 g dadels
sap van 1 citroen
ca. 300 g geleisuiker
100 g kristalsuiker
Voedingswaarde
per snoepje:
35 kcal
0 g eiwit
0 g vet
9 g koolhydraten
Bereidingstijd
11 uur en 30 minuten
Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.