Deze website maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken. De cookies van Google Analytics zijn volledig geanonimiseerd. Door op 'akkoord' te klikken, stem je in met het gebruik van cookies op deze website. https://www.kenniscentrumsuiker.nl/privacyverklaring
Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.
Er zijn verschillende soorten cookies:
Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.
Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.
Frambozen Linzertaart
Deze beroemde taart is vernoemd naar de Oostenrijkse stad Linz en schijnt al in de 17e eeuw voor het eerst te zijn opgedoken. Zoals de meeste klassiekers zijn hier ook intussen verhitte discussies gaande over de precieze receptuur. De taart lijkt qua ruitpatroon wat op 'onze' Limburgse vlaai, maar dan met veel steviger, koekjesachtig deeg. Een ideale taart om een lekker pot zelfgemaakte jam in te verwerken.
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 180 graden. Zeef de bloem met bakpoeder boven een kom. Meng er suiker, kaneel, nootmuskaat en de hazelnoten door. Doe de blokjes boter en het ei erbij en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg even rusten in de koelkast.
Rol tweederde van het deeg uit tot een ronde lap iets groter dan de springvorm (diameter 24cm). Maak een lage opstaande rand. Vul met jam, strijk mooi glad uit. Maak van de rest van het deeg reepjes en leg die ruitvormig over de taart. Roer de dooier los met één eetlepel melk en smeer de deegrandjes hiermee in. Bak circa 30 minuten tot de taart goudbruin en gaar is.
Serveren: Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker
Tip: Strooi poedersuiker door een zeefje voor een mooi dun effect.
Tip: Klassiek: strooi voor de taart de oven ingaat wat amandelschaafsel lang de rand.
Voor het deeg:
Voor de vulling:
Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.
Tel: 035-5433455
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Alles over suiker
Copyright 2022 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl