Deze website maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken. De cookies van Google Analytics zijn volledig geanonimiseerd. Door op 'akkoord' te klikken, stem je in met het gebruik van cookies op deze website. https://www.kenniscentrumsuiker.nl/privacyverklaring
Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.
Er zijn verschillende soorten cookies:
Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.
Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.
Appelbeignets worden, hoe lekker ze ook zijn, alleen met Oud & Nieuw gebakken. Het is een échte huiselijke lekkernij. Bij de klassieke appelbeignets worden de appelringen door een dun beslag gehaald van bloem, eieren en bier (de alcohol verdampt) en dan gebakken in hete olie, daarna worden ze omgeschept met kaneelsuiker. Als ze warm zijn, zijn ze nog knapperig. Deze appelbeignets zijn lekker fris van smaak.
Bereidingswijze
Zet de kom in een bak met water en ijsklontjes. Klop de eieren los met de helft van het bier. Zeef de bloem in een kom en klop met een garde het eimengsel erdoor, zodat een glad en klontvrij beslag ontstaat. Voeg al roerend de rest van het bier toe. Boor en schil de appels en snijd ze in plakken van 1 cm dikte. Verhit de frituurolie tot 180°C of tot er een witte damp afkomt. Bekleed een platte schaal met een paar lagen keukenpapier. Prik de appelplakken aan een (vlees)vork, haal ze door het beslag en laat ze in de hete olie glijden. Frituur 5-6 beignets tegelijk in ca. 5 minuten goudbruin. Keer ze halverwege even met de vork. Haal de appelbeignets met een schuimspaan uit de olie en leg ze dakpansgewijs op het keukenpapier. Meng vervolgens de suiker en kaneel en haal de beignets hier doorheen.
Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.
Tel: 035-5433455
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Alles over suiker
Copyright 2022 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl