Informatie over cookies

Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.

Er zijn verschillende soorten cookies:

  • Technische cookies die gebruikersnavigatie vergemakkelijken en het gebruik van de verschillende opties of diensten die door het internet worden aangeboden. Om de sessie te identificeren, toegang tot bepaalde gebieden mogelijk te maken, bestellingen, aankopen, het invullen van formulieren, registratie, beveiliging, faciliterende functionaliteiten (video's, sociale netwerken, enz..).
  • Maatwerk cookies waarmee gebruikers toegang hebben tot diensten op basis van hun voorkeuren (taal, browser, configuratie, enz ...).
  • Analytische cookies die anonieme analyse van het gedrag van website gebruikers mogelijk maken en waarmee gebruikersactiviteit kan worden gemeten en navigatieprofielen kunnen worden ontwikkeld om de websites te verbeteren.

Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.

Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.

Gekonfijt citrusfruit

Gekonfijt fruit, ook lekker om in gesmolten chocolade te dopen.

gekonfijt citrusfruit

Bereidingswijze

Boen het fruit goed schoon en snijd het met een scherp mes in dunne plakken. Breng in een ruime pan 1 liter water met de suiker aan de kook. Los al roerende de suiker op. Leg de plakken sinaasappel, citroen en limoen in de suikersiroop en laat ze 10-15 minuten zachtjes pruttelen. Neem de pan van het vuur en laat het fruit afkoelen. Laat de plakken fruit minstens 24 uur in de suikersiroop liggen.

Neem de plakken fruit met een schuimspaan of vork uit de siroop en leg ze op een rooster, laat ze 1 uur uitlekken. Leg ze daarna op een laag keukenpapier en laat ze nog 3-5 uur drogen. Het fruit moet dan helemaal droog en hard zijn. Bewaar het gekonfijte fruit in een trommel tussen laagjes bakpapier.

Tip: Op dezelfde manier maak je ook gekonfijte sinaasappelschilletjes. Snijd sinaasappelschil in repen van 5 cm lang en 1/2 cm dik en leg ze in een suikersiroop van 1/2 liter water met 500 g suiker. Ga verder te werk volgens het recept. Lekker om de gedroogde schilletjes in gesmolten chocolade te dopen.

Benodigde ingrediƫnten

  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 1 kg suiker
  • 2 limoenen

Voedingswaarde

  • 425 kcal
  • 2 g eiwit
  • 0 g vet
  • 105 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 1 dag en 6 uur

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2021 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl