Gekonfijt citrusfruit

Gekonfijt fruit, ook lekker om in gesmolten chocolade te dopen.

gekonfijt citrusfruit

Bereidingswijze

Boen het fruit goed schoon en snijd het met een scherp mes in dunne plakken. Breng in een ruime pan 1 liter water met de suiker aan de kook. Los al roerende de suiker op. Leg de plakken sinaasappel, citroen en limoen in de suikersiroop en laat ze 10-15 minuten zachtjes pruttelen. Neem de pan van het vuur en laat het fruit afkoelen. Laat de plakken fruit minstens 24 uur in de suikersiroop liggen.

Neem de plakken fruit met een schuimspaan of vork uit de siroop en leg ze op een rooster, laat ze 1 uur uitlekken. Leg ze daarna op een laag keukenpapier en laat ze nog 3-5 uur drogen. Het fruit moet dan helemaal droog en hard zijn. Bewaar het gekonfijte fruit in een trommel tussen laagjes bakpapier.

Tip: Op dezelfde manier maak je ook gekonfijte sinaasappelschilletjes. Snijd sinaasappelschil in repen van 5 cm lang en 1/2 cm dik en leg ze in een suikersiroop van 1/2 liter water met 500 g suiker. Ga verder te werk volgens het recept. Lekker om de gedroogde schilletjes in gesmolten chocolade te dopen.

Benodigde ingrediƫnten

  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 1 kg suiker
  • 2 limoenen

Voedingswaarde

  • 425 kcal
  • 2 g eiwit
  • 0 g vet
  • 105 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 1 dag en 6 uur

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.

Meer wetenschappelijke informatie over suiker en voeding tref je aan op: www.kenniscentrumsuiker.nl 


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2020 - Kenniscentrum suiker & voeding