Trifle met stroopwafel en gekaramelliseerde peer

Nagerecht voor een kerstdiner.

kersttrifle met  stroopwafel

Bereidingswijze

Schil de peren en snijd ze in blokjes. Bak de blokjes peer in de boter licht bruin op hoog vuur. Zet het vuur iets lager en strooi de suiker erover. Schep regelmatig om en laat de suiker karamelliseren. Dit gebeurt wanneer er een mooie bruine kleur ontstaat. Meng vervolgens de specerijenmix met het perenmengsel.

Snijd het vanillestokje met een scherp mes in de lengte open en schraap met de punt van het mes het merg uit de peul. Klop de slagroom met de vanillesuiker en het vanillemerg stijf. Voeg de mascarpone toe en klop snel tot een luchtige room.

Verkruimel 3 stroopwafeltjes grof. Verdeel dit over de bodem van de glaasjes. Schep het mascarponemengsel in de glaasjes op de stroopwafelkruimels. Schep er vervolgens wat van het perenmengsel bovenop. Maak op deze manier laagjes: stroopwafelkruimels – mascarponemengsel – perenmengsel – mascarponemengsel – perenmengsel. Sluit af met een stroopwafeltje die je in het glaasje steekt.

Benodigde ingrediënten

  • 5 ministroopwafels
  • 1 vanillestokje
  • 2 peren
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 125 ml slagroom
  • 125 g mascarpone
  • ½ theelepel specerijenmix voor koek & speculaas
  • 1 eetlepel boter

Voedingswaarde

  • per portie
  • 425 kcal
  • 30 g vet
  • 4 g eiwit
  • 31 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 25 minuten 

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.

Meer wetenschappelijke informatie over suiker en voeding tref je aan op: www.kenniscentrumsuiker.nl 


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2020 - Kenniscentrum suiker & voeding