Informatie over cookies

Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.

Er zijn verschillende soorten cookies:

  • Technische cookies die gebruikersnavigatie vergemakkelijken en het gebruik van de verschillende opties of diensten die door het internet worden aangeboden. Om de sessie te identificeren, toegang tot bepaalde gebieden mogelijk te maken, bestellingen, aankopen, het invullen van formulieren, registratie, beveiliging, faciliterende functionaliteiten (video's, sociale netwerken, enz..).
  • Maatwerk cookies waarmee gebruikers toegang hebben tot diensten op basis van hun voorkeuren (taal, browser, configuratie, enz ...).
  • Analytische cookies die anonieme analyse van het gedrag van website gebruikers mogelijk maken en waarmee gebruikersactiviteit kan worden gemeten en navigatieprofielen kunnen worden ontwikkeld om de websites te verbeteren.

Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.

Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.

Trifle met stroopwafel en gekaramelliseerde peer

Nagerecht voor een kerstdiner.

kersttrifle met  stroopwafel

Bereidingswijze

Schil de peren en snijd ze in blokjes. Bak de blokjes peer in de boter licht bruin op hoog vuur. Zet het vuur iets lager en strooi de suiker erover. Schep regelmatig om en laat de suiker karamelliseren. Dit gebeurt wanneer er een mooie bruine kleur ontstaat. Meng vervolgens de specerijenmix met het perenmengsel.

Snijd het vanillestokje met een scherp mes in de lengte open en schraap met de punt van het mes het merg uit de peul. Klop de slagroom met de vanillesuiker en het vanillemerg stijf. Voeg de mascarpone toe en klop snel tot een luchtige room.

Verkruimel 3 stroopwafeltjes grof. Verdeel dit over de bodem van de glaasjes. Schep het mascarponemengsel in de glaasjes op de stroopwafelkruimels. Schep er vervolgens wat van het perenmengsel bovenop. Maak op deze manier laagjes: stroopwafelkruimels – mascarponemengsel – perenmengsel – mascarponemengsel – perenmengsel. Sluit af met een stroopwafeltje die je in het glaasje steekt.

Benodigde ingrediënten

  • 5 ministroopwafels
  • 1 vanillestokje
  • 2 peren
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 125 ml slagroom
  • 125 g mascarpone
  • ½ theelepel specerijenmix voor koek & speculaas
  • 1 eetlepel boter

Voedingswaarde

  • per portie
  • 425 kcal
  • 30 g vet
  • 4 g eiwit
  • 31 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 25 minuten 

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2021 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl