Informatie over cookies

Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.

Er zijn verschillende soorten cookies:

  • Technische cookies die gebruikersnavigatie vergemakkelijken en het gebruik van de verschillende opties of diensten die door het internet worden aangeboden. Om de sessie te identificeren, toegang tot bepaalde gebieden mogelijk te maken, bestellingen, aankopen, het invullen van formulieren, registratie, beveiliging, faciliterende functionaliteiten (video's, sociale netwerken, enz..).
  • Maatwerk cookies waarmee gebruikers toegang hebben tot diensten op basis van hun voorkeuren (taal, browser, configuratie, enz ...).
  • Analytische cookies die anonieme analyse van het gedrag van website gebruikers mogelijk maken en waarmee gebruikersactiviteit kan worden gemeten en navigatieprofielen kunnen worden ontwikkeld om de websites te verbeteren.

Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.

Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.

Pain Perdue met roodfruitsalade

Een smakelijk lunchgerecht.

pain perdue

Bereidingswijze

Was het rode fruit voorzichtig en laat het op keukenpapier uitlekken. Ris de bessen boven een kom van de takjes. Snijd de aardbeien in vieren en schep ze met de frambozen, blauwe bessen en 2 eetlepels basterdsuiker door de rode bessen. Laat de roodfruit salade minstens een uur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.

Snijd het stokbrood in ca. 12 stukken van ca. 4 cm dik. Klop in een lage kom de eieren los met de melk, vanillesuiker, de rest van de basterdsuiker, de kaneel en eventueel een scheutje Grand Marnier of cognac. Wentel de stukken brood door het eimengsel en leg ze erin. Lepel de rest van het eimengsel over het brood. Laat de stukken brood ca. 10 minuten weken.

Verhit de boter in een koekenpan en bak de stukken stokbrood in ca. 4 minuten aan beide kanten goudbruin.

Leg de Pain Perdue op vier of zes bordjes en schep de roodfruitsalade ernaast. Bestrooi het geheel met poedersuiker en wat kaneel.

Benodigde ingredi├źnten

  • 1┬Ż dl halfvolle melk
  • 2 eieren
  • 100 g blauwe bessen
  • 20 g boter
  • 200 g frambozen
  • 1 theelepel kaneel
  • 200 g rode bessen
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 250 g aardbeien
  • 4 eetlepels witte basterdsuiker
  • poedersuiker
  • 1 klein, oud stokbrood
  • eventueel: 2 eetlepels Grand Marnier of cognac 

Voedingswaarde

  • 300 kcal
  • 8 g eiwit
  • 6 g vet
  • 51 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 25 minuten voorbereiding
  • 1 uur wachten

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2021 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl