Informatie over cookies

Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.

Er zijn verschillende soorten cookies:

  • Technische cookies die gebruikersnavigatie vergemakkelijken en het gebruik van de verschillende opties of diensten die door het internet worden aangeboden. Om de sessie te identificeren, toegang tot bepaalde gebieden mogelijk te maken, bestellingen, aankopen, het invullen van formulieren, registratie, beveiliging, faciliterende functionaliteiten (video's, sociale netwerken, enz..).
  • Maatwerk cookies waarmee gebruikers toegang hebben tot diensten op basis van hun voorkeuren (taal, browser, configuratie, enz ...).
  • Analytische cookies die anonieme analyse van het gedrag van website gebruikers mogelijk maken en waarmee gebruikersactiviteit kan worden gemeten en navigatieprofielen kunnen worden ontwikkeld om de websites te verbeteren.

Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.

Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.

Tropische abrikozenjam

Maak een abrikozenjam tropisch door gemberwortel, limoen en sereh toe te voegen.

abrikozenjam

Bereidingswijze

Was de abrikozen, halveer ze en verwijder de pitten. Weeg 1 kg vruchtvlees af. Snijd de abrikozen in stukjes en doe ze in een grote pan. Schil het stukje gember en rasp het boven de abrikozen. Boen de limoen schoon en rasp ook de groene limoenschil boven de abrikozen. Pers de limoen uit. Verwijder de buitenste bladeren van de serehstengels en snijd de stengels in flinterdunne plakjes. Schep het limoensap met de sereh en geleisuiker door de abrikozen. Breng deze massa op matig hoog vuur al roerende aan de kook tot de massa over het hele oppervlak flink kookt. Laat de massa nu 4 minuten flink koken, roer regelmatig. Draai het vuur uit en laat de massa tot rust komen. Schep eventueel met een lepel het ontstane schuim eraf. Zet de jampotten op een dubbelgevouwen theedoek en vul ze met een soepopscheplepel tot aan de rand met de hete jam. Sluit de potten direct af met de deksels en zet ze op hun kop. Zet de potten na 5 minuten weer rechtop en laat de jam afkoelen. Plak er een etiket met de naam en bereidingsdatum op.

Houdbaarheid: 1 jaar.

Schone potten: Jam blijft langer houdbaar in goed schone potten. Was de potten af in de afwasmachine en bewaar ze tot gebruik goed afgesloten. Of was de potten en deksels vlak voor gebruik af in heet water met soda, spoel ze af met schoon water en zet ze tot het vullen omgekeerd op een schone theedoek.

Benodigde ingrediƫnten

  • 1250 g abrikozen
  • 4 cm verse gemberwortel
  • 1 limoen
  • 2 stengels sereh
  • 1 kg geleisuiker

Voedingswaarde

  • per pot
  • 1080 kcal
  • 3 g eiwit
  • 1 g vet
  • 264 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 30 minuten

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2021 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl