Informatie over cookies

Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.

Er zijn verschillende soorten cookies:

  • Technische cookies die gebruikersnavigatie vergemakkelijken en het gebruik van de verschillende opties of diensten die door het internet worden aangeboden. Om de sessie te identificeren, toegang tot bepaalde gebieden mogelijk te maken, bestellingen, aankopen, het invullen van formulieren, registratie, beveiliging, faciliterende functionaliteiten (video's, sociale netwerken, enz..).
  • Maatwerk cookies waarmee gebruikers toegang hebben tot diensten op basis van hun voorkeuren (taal, browser, configuratie, enz ...).
  • Analytische cookies die anonieme analyse van het gedrag van website gebruikers mogelijk maken en waarmee gebruikersactiviteit kan worden gemeten en navigatieprofielen kunnen worden ontwikkeld om de websites te verbeteren.

Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.

Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.

Thaise salade met geroosterde biefstuk

Een heerlijke lunchsalade.

Bereidingswijze

Boen 1 limoen schoon en rasp de groene schil eraf. Pers de limoenen uit. Roer 1 eetlepel limoensap met ½ eetlepels basterdsuiker en 1 eetlepel vissaus in een diep bord door elkaar en wentel de biefstukken erdoor. Laat het vlees 10 minuten marineren.

Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Klop de rest van het limoensap en suiker met de limoenrasp en 1-2 eetlepels vissaus in een grote kom tot een dressing. Roer de peperreepjes erdoor.

Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een lepel de zaadjes eruit. Snijd de komkommer in boogjes. Schil de mango met een dunschiller en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit. Snijd de plakken in stukken. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Hak de pinda’s grof en rooster ze goudbruin in een droge koekenpan. Verwijder de harde takjes uit de waterkers. 

Schep de waterkers, komkommer, mango en bosui luchtig door de dressing en verdeel de salade over vier diepe borden. Bestrijk de biefstukken met roerbakolie en rooster ze in een hete grillpan op hoog vuur in 3-5 minuten bruin, keer ze halverwege. Snijd de biefstukjes in dunne plakjes en verdeel ze over de salade. Strooi tot slot de pinda’s erover.

Benodigde ingrediënten

  • 400 g biefstuk
  • 2 limoenen
  • 75 g waterkers
  • 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
  • 25 g pinda’s
  • 2-3 eetlepels vissaus
  • 1 eetlepel roerbakolie
  • 1 rode peper
  • 1 kleine komkommer
  • 2 bosuitjes
  • 1 mango

Voedingswaarde

  • per portie
  • 280 kcal
  • 28 g eiwit
  • 8 g vet
  • 24 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 25 minuten 

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2021 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl