Risotto met venkel en rivierkreeftjes

Een eenvoudig gerecht binnen 30 minuten op tafel. 

risotto met venkel en rivierkreeftjes

Bereidingswijze

Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui, knoflook en venkel ca. 3-4 minuten zachtjes aan. Schep de chilipoeder en de rijst erdoor en bak alles al omscheppend tot de korrels glanzen. Voeg de wijn toe en verwarm het geheel zachtjes tot de wijn is opgenomen. Voeg dan een kwart van de bouillon toe en laat de risotto in een pan op heel zacht vuur garen, roer de rijst regelmatig door. Voeg steeds opnieuw een scheut bouillon toe.

Halveer de rivierkreeftjes en schep ze met de doperwtjes na een kwartiertje pruttelen door de risotto. Laat de risotto in nog ca. 10 minuten heel zachtjes gaar sudderen. Schep als de rijst bijna alle bouillon heeft opgenomen de parmezaanse kaas erdoor en laat de risotto afgedekt nog ca. 5 minuten van het vuur af staan. 

Tip: Dit recept is ook lekker met geroosterde trostomaatjes. Leg trosjes kerstomaatjes op een bakplaat, druppel er wat olijfolie over en rooster ze onder een hete grill tot de velletjes open knappen.

Benodigde ingredi├źnten

  • 1 grote venkelknol, in kleine blokjes
  • 50 g verse parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 250 g gepelde rivierkreeftjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 150 g diepvries doperwtjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 400 g risottorijst
  • 1┬Ż dl droge witte wijn
  • 1 l vis- of groentebouillon (van tabletten)

Voedingswaarde

  • 560 kcal
  • 26 g eiwit
  • 11 g vet
  • 85 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 30 minuten 

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2020 - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl