Rode pepergelei

Deze gelei is heel lekker bij geroosterde kip of vis.

Bereidingswijze

Snijd de pepers open en verwijder de zaadjes. Snijd de pepers in flinterdunne reepjes. Roer in een pan de rode peper met de hot peppersauce, het limooensap en het appelsap door elkaar. Schep de geleisuiker erdoor. Breng het geheel al roerende op matig hoog vuur aan de kook tot de massa kookt. Laat de gelei nog 4 minuten doorkoken. Laat de gelei in de pan afkoelen tot de gelei dikker wordt en roer regelmatig de peperreepjes erdoor. Schep de gelei pas in de pot als de peperreepjes niet meer naar boven drijven. 

Schone potten: Chutney blijft langer houdbaar in goed schone potten. Was de potten af in de afwasmachine en bewaar ze tot gebruik goed afgesloten. Of was de potten en deksels vlak voor gebruik af in heet water met soda, spoel ze af met schoon water en zet ze tot het vullen omgekeerd op een schone theedoek.

Zet de pot rechtop op de theedoek en vul hem tot aan de rand met gelei. Sluit de pot direct af en zet hem 5 minuten op zijn kop. Keer de pot weer en laat de gelei afkoelen. Plak er een etiket met naam en bereidingsdatum op. 

Houdbaarheid: 1-2 maanden in de koelkast.

Tip: Probeer de gelei ook eens op een stukje stokbrood met verse (geiten)kaas. 

Benodigde ingrediƫnten

  • 2 -3 rode pepers
  • 2-3 theelepels hot pepper sauce (Tabasco)
  • sap van 1 limoen
  • 200 ml appelsap
  • 300 g geleisuiker

Voedingswaarde

  • per pot
  • 1255 kcal
  • 1 g eiwit
  • 1 g vet
  • 310 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 30 minuten

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2020 - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl