Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Halveer de aardbeien. Spoel de frambozen en bramen of blauwe bessen voorzichtig af in een zeef en laat ze goed uitlekken. Boen de citroen goed schoon onder warm stromend water en droog de citroen goed af.
Rasp wat van de gele schil boven een kommetje, zodat je ongeveer een eetlepel gele citroenrasp hebt. Pers de citroen uit.
Schep in een mooie schaal het fruit met 3 eetlepels suiker en 1-2 eetlepels citroensap door elkaar. Laat de fruitsalade minstens 30 minuten staan.
Roer in een schaaltje de zure room met 1 eetlepel suiker, 1 theelepel citroensap en de geraspte citroenschil door elkaar.
Serveren: Schep de roodfruitsalade in vier mooie schaaltjes en schep de zure room erop. Leg een aardbei of framboos op de room.
Benodigde ingrediƫnten
1 citroen
200 g bramen of blauwe bessen
200 g frambozen
500 g aardbeien
4 eetlepels suiker
125 ml zure room
Voedingswaarde
per portie
185 kcal
3 g eiwit
7 g vet
29 g koolhydraten
Bereidingstijd
50 minuten
Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.