Roodfruitsalade met zure room

Een lekker fris en zomers nagerecht.

Bereidingswijze voor 4 personen

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Halveer de aardbeien. Spoel de frambozen en bramen of blauwe bessen voorzichtig af in een zeef en laat ze goed uitlekken. Boen de citroen goed schoon onder warm stromend water en droog de citroen goed af. 

Rasp wat van de gele schil boven een kommetje, zodat je ongeveer een eetlepel gele citroenrasp hebt. Pers de citroen uit. 

Schep in een mooie schaal het fruit met 3 eetlepels suiker en 1-2 eetlepels citroensap door elkaar. Laat de fruitsalade minstens 30 minuten staan. 

Roer in een schaaltje de zure room met 1 eetlepel suiker, 1 theelepel citroensap en de geraspte citroenschil door elkaar. 

Serveren: Schep de roodfruitsalade in vier mooie schaaltjes en schep de zure room erop. Leg een aardbei of framboos op de room. 

Benodigde ingrediƫnten

  • 1 citroen
  • 200 g bramen of blauwe bessen
  • 200 g frambozen
  • 500 g aardbeien
  • 4 eetlepels suiker
  • 125 ml zure room

Voedingswaarde

  • per portie
  • 185 kcal
  • 3 g eiwit
  • 7 g vet
  • 29 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 50 minuten

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2020 - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl