Informatie over cookies

Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.

Er zijn verschillende soorten cookies:

  • Technische cookies die gebruikersnavigatie vergemakkelijken en het gebruik van de verschillende opties of diensten die door het internet worden aangeboden. Om de sessie te identificeren, toegang tot bepaalde gebieden mogelijk te maken, bestellingen, aankopen, het invullen van formulieren, registratie, beveiliging, faciliterende functionaliteiten (video's, sociale netwerken, enz..).
  • Maatwerk cookies waarmee gebruikers toegang hebben tot diensten op basis van hun voorkeuren (taal, browser, configuratie, enz ...).
  • Analytische cookies die anonieme analyse van het gedrag van website gebruikers mogelijk maken en waarmee gebruikersactiviteit kan worden gemeten en navigatieprofielen kunnen worden ontwikkeld om de websites te verbeteren.

Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.

Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.

Roodfruitsalade met zure room

Een lekker fris en zomers nagerecht.

Bereidingswijze voor 4 personen

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Halveer de aardbeien. Spoel de frambozen en bramen of blauwe bessen voorzichtig af in een zeef en laat ze goed uitlekken. Boen de citroen goed schoon onder warm stromend water en droog de citroen goed af. 

Rasp wat van de gele schil boven een kommetje, zodat je ongeveer een eetlepel gele citroenrasp hebt. Pers de citroen uit. 

Schep in een mooie schaal het fruit met 3 eetlepels suiker en 1-2 eetlepels citroensap door elkaar. Laat de fruitsalade minstens 30 minuten staan. 

Roer in een schaaltje de zure room met 1 eetlepel suiker, 1 theelepel citroensap en de geraspte citroenschil door elkaar. 

Serveren: Schep de roodfruitsalade in vier mooie schaaltjes en schep de zure room erop. Leg een aardbei of framboos op de room. 

Benodigde ingrediƫnten

  • 1 citroen
  • 200 g bramen of blauwe bessen
  • 200 g frambozen
  • 500 g aardbeien
  • 4 eetlepels suiker
  • 125 ml zure room

Voedingswaarde

  • per portie
  • 185 kcal
  • 3 g eiwit
  • 7 g vet
  • 29 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 50 minuten

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2021 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl