Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken. De cookies van Google Analytics zijn volledig geanonimiseerd. Door op 'akkoord' te klikken, stem je in met het gebruik van cookies op deze website. https://www.kenniscentrumsuiker.nl/privacyverklaring
Cookies are short reports that are sent and stored on the hard drive of the user's computer through your browser when it connects to a web. Cookies can be used to collect and store user data while connected to provide you the requested services and sometimes tend not to keep. Cookies can be themselves or others.
There are several types of cookies:
So when you access our website, in compliance with Article 22 of Law 34/2002 of the Information Society Services, in the analytical cookies treatment, we have requested your consent to their use. All of this is to improve our services. We use Google Analytics to collect anonymous statistical information such as the number of visitors to our site. Cookies added by Google Analytics are governed by the privacy policies of Google Analytics. If you want you can disable cookies from Google Analytics.
However, please note that you can enable or disable cookies by following the instructions of your browser.
De appel-karamel dressing, gemaakt van gesmolten suiker, combineert uitstekend met de hartige en zoute smaak van de gerookte forel. Suiker speelt ook een belangrijke rol in het beslag van de kletskopjes. Door de toepassing van suiker gaat het beslag ‘vloeien’ zodat er flinterdunne knapperige koekjes van gemaakt kunnen worden.
Bereidingswijze
De dressing: Doe de suikerklontjes in een pannetje met een dikke bodem. Laat de suiker op een matig vuur smelten en zachtjes lichtbruin worden. Voeg dan de azijn toe (kijk uit het kan flink bruisen) en roer tot de karamel en azijn goed gemengd zijn. 2 minuten koken. Haal de pan van het vuur en voeg de mosterd, een snufje zout, wat peper en de olie toe. Meng alles goed door elkaar. Je kan de dressing warm of koud gebruiken.
De knoflookkletskopjes: Verwarm de oven voor op 175 °C. Pel de teentjes knoflook en snijd ze in zeer smalle reepjes. Roer de boter met de suiker 3 minuten met de mixer. Zeef de bloem, met een snufje zout en de kerrie erboven en meng het goed door elkaar. Roer er een eetlepeltje koud water en de knoflook door. Schep halve theelepeltjes van het beslag op ruime afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in 6-8 minuten lichtbruin. Laat ze op de bakplaat heel even stevig worden en schep ze dan met een pannenkoekenmes op een rooster. Laat ze hard en koud worden en breek ze eventueel in stukjes.
De salade: Was de appel, snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in mooie dunne plakjes en leg ze in de dressing.
Verdeel de salade over 4 borden. Leg op elk wat partjes appel. Leg de gerookte forelfilets naast elkaar op een groot bord en verwarm ze 1 minuut in de magnetron op vol vermogen of 5 minuten in een hete oven (ca. 180 °C). Leg de filets op de sla, schep de dressing erover en leg de kletskopjes erbij.
Voor de dressing:
Voor de knoflookkletskopjes (12 stuks):
Voor de salade:
Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.
Tel: 035-5433455
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Gezonde leefstijl
Copyright 2021 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl