Informatie over cookies

Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.

Er zijn verschillende soorten cookies:

  • Technische cookies die gebruikersnavigatie vergemakkelijken en het gebruik van de verschillende opties of diensten die door het internet worden aangeboden. Om de sessie te identificeren, toegang tot bepaalde gebieden mogelijk te maken, bestellingen, aankopen, het invullen van formulieren, registratie, beveiliging, faciliterende functionaliteiten (video's, sociale netwerken, enz..).
  • Maatwerk cookies waarmee gebruikers toegang hebben tot diensten op basis van hun voorkeuren (taal, browser, configuratie, enz ...).
  • Analytische cookies die anonieme analyse van het gedrag van website gebruikers mogelijk maken en waarmee gebruikersactiviteit kan worden gemeten en navigatieprofielen kunnen worden ontwikkeld om de websites te verbeteren.

Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.

Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.

Salade met nectarine, parmaham en munt

Een makkelijke en heerlijk frisse zomerse salade met een tikkeltje pit dankzij de Spaanse peper. Voor een picknick neem je de vinaigrette los mee in een potje om er op het laatste moment overheen te sprenkelen.

Bereidingswijze

Verdeel de veldsla over 4 bordjes. Verwijder de pitten uit de nectarines en snij ze in kwarten. Leg die op de sla. Drapeer de parmaham er losjes tussen. Hou 12 blaadjes munt apart, hak de rest fijn. Verwijder de zaadjes uit de Spaanse peper en hak de peper heel fijn. 

Klop de vinaigrette van de olie, azijn, suiker, zout, peper en een kneepje citroensap. Roer de fijngehakte munt en Spaanse peper erdoor. Proef en breng eventueel verder op smaak. Sprenkel de vinaigrette over de salade. Garneer met de achtergehouden muntblaadjes. 

Tip: Kan ook met geschilde perziken in plaats van nectarines.

Tip: Ook lekker: wat geroosterde pijnboompitjes erover.

Benodigde ingrediƫnten

  • 6 rijpe nectarines
  • 8 plakjes parmaham
  • 2 handjes veldsla
  • paar takjes verse munt
  • 1/2 Spaanse peper
  • 1dl olijfolie
  • 2 eetlepels witte-wijnazijn
  • 1/2 citroen
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • zout
  • peper

Voedingswaarde

  • per portie:
  • 370 kcal
  • 14 g eiwit
  • 28 g vet
  • 15 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 10-15 minuten

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2021 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl