Sangria

Wie aan een zomervakantie in Spanje denkt, denkt aan sangria op een zonnig terras. Sangria is dé zomerwijn bij uitstek, gemaakt van geurige Spaanse wijn en heel veel vers fruit. Omdat al dat fruit het alcoholpercentage verminderd, gaat er soms nog wat (Spaanse) cognac of sinaasappellikeur door. En voor een feestelijk sprankeltje kunt u het op het laatst aanlengen met spuitwater of (Spaanse) belletjeswijn (Cava).

Bereidingswijze

Boen de sinaasappels en citroen onder lauw water schoon, snijd het fruit in halve plakjes en verwijder eventueel pitten. Schil de kiwi’s of perziken,  verwijder de perzikpitten en snijd de vrucht in partjes of halve plakjes. Halveer de aardbeien.

Leg het fruit in een ruime (sangria)kan, voeg het kaneelstokje toe en strooi de suiker erover. Schenk de wijn en de cognac of sinaasappellikeur erbij, dek de kan af en zet de sangria 2-3 uur in de koelkast, zodat de smaken op elkaar inwerken. Roer regelmatig.

Schenk er vlak voor het serveren koolzuurhoudend water of wijn (cava) bij en serveer meteen.

Benodigde ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 1 citroen
  • 2 kiwi’s of perziken
  • 100 g aardbeien
  • 50 g fijne suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 1 fles rode (Spaanse) wijn
  • 50 ml cognac of sinaasappellikeur
  • spuitwater of belletjeswijn

Voedingswaarde

  • per glas
  • 190 kcal
  • 1 g eiwit
  • 0 g vet
  • 20 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 3 uur en 15 minuten 

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2020 - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl