Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken. De cookies van Google Analytics zijn volledig geanonimiseerd. Door op 'akkoord' te klikken, stem je in met het gebruik van cookies op deze website. https://www.kenniscentrumsuiker.nl/privacyverklaring
Cookies are short reports that are sent and stored on the hard drive of the user's computer through your browser when it connects to a web. Cookies can be used to collect and store user data while connected to provide you the requested services and sometimes tend not to keep. Cookies can be themselves or others.
There are several types of cookies:
So when you access our website, in compliance with Article 22 of Law 34/2002 of the Information Society Services, in the analytical cookies treatment, we have requested your consent to their use. All of this is to improve our services. We use Google Analytics to collect anonymous statistical information such as the number of visitors to our site. Cookies added by Google Analytics are governed by the privacy policies of Google Analytics. If you want you can disable cookies from Google Analytics.
However, please note that you can enable or disable cookies by following the instructions of your browser.
Scones met room en sinaasappel-gemberjam
Een high tea met zelfgemaakte scones met room en sinaasappel-gemberjam.
Bereidingswijze
Jam:
Maak de jam één tot twee dagen van te voren: Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit, vang hierbij het sap op. Snijd de partjes in stukjes. Weeg 250 gram sinaasappelstukjes af. Snijd de gemberbolletjes in dunne plakjes. Meng de sinaasappelstukjes in een pan met een dikke bodem met de gember en geleisuiker. Breng het mengsel al roerend aan de kook en laat het 4 minuten goed doorkoken. Snijd intussen de muntblaadjes in dunne reepjes. Haal de pan van het vuur en roer de munt met whisky of likeur door de hete jam. Laat de jam afkoelen en schep de jam in een mooi schaaltje. Of doe de jam over in een schone jampot, sluit de pot af met een twist-off deksel en zet de pot 5 minuten op zijn kop. Zo is de jam zeker 2-3 maanden houdbaar.
Scones:
Scones zijn versgebakken en nog lauwwarm het lekkerst. Wil je ze van te voren maken, vries ze dan in en laat ze in een warme oven ontdooien. Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom en voeg de boter toe. Wrijf de boter met uw vingertoppen door het meel tot een kruimelig mengsel ontstaat. Schep de suiker en het zout erdoor en meng de karnemelk in een dun straaltje erdoor. Kneed de massa snel tot een soepel deeg. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een lap van 2 cm dik. Steek met een ronde uitsteekvorm of een glas met een doorsnede van 4-5 sm rondjes uit het deeg en leg ze op een ingevette bakplaat. Kneed de restjes deeg nog even door en steek er weer rondjes uit. Bestuif de deegrondjes met wat bloem en schuif de bakplaat boven het midden van de oven. Bak de scones in 12-15 minuten goudbruin en gaar.
Room:
Klop in een kom de slagroom met de suiker bijna stijf en klop er dan mascarpone door. Doe de room over in een mooie schaal. Serveer de scones met de room en jam.
voor de jam:
voor de scones:
voor de room:
Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.
Tel: 035-5433455
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Gezonde leefstijl
Copyright 2021 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl