RECEPT
Compositie van rood fruit
400 gram frambozen, 200 gram bosaardbeitjes, 100 gram bramen, 50 gram blauwe bessen, 100 gram rode bessen, 100 gram witte bessen, 1 theelepel poedersuiker, 4 blaadjes citroenmelisse.
Doe de frambozen met 2 eetlepels water in een kleine pan. Dek de pan af met een deksel en verwarm ze heel zachtjes tot ze wat vocht loslaten. Stoof ze in circa vijf minuten heel zachtjes gaar. Wrijf ze boven een andere pan door een zeef. Kook de frambozensaus op een matig vuur in tot de dikte van de saus goed is. Laat de saus afkoelen. Was al het andere fruit voorzichtig en laat het op keukenpapier uitlekken.
Schep de frambozensaus in het midden op vier borden en rangschik de aardbeitjes met de bramen, de blauwe bessen en de takjes rode en witte bessen als een bergje midden in de saus. Bestuif de bergjes bovenop met een heel klein beetje poedersuiker en garneer met een blaadje citroenmelisse.
Uit: Paul Fagel’s toprecepten voor de slanke lijn (1997).