Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken. De cookies van Google Analytics zijn volledig geanonimiseerd. Door op 'akkoord' te klikken, stem je in met het gebruik van cookies op deze website. https://www.kenniscentrumsuiker.nl/privacyverklaring
Cookies are short reports that are sent and stored on the hard drive of the user's computer through your browser when it connects to a web. Cookies can be used to collect and store user data while connected to provide you the requested services and sometimes tend not to keep. Cookies can be themselves or others.
There are several types of cookies:
So when you access our website, in compliance with Article 22 of Law 34/2002 of the Information Society Services, in the analytical cookies treatment, we have requested your consent to their use. All of this is to improve our services. We use Google Analytics to collect anonymous statistical information such as the number of visitors to our site. Cookies added by Google Analytics are governed by the privacy policies of Google Analytics. If you want you can disable cookies from Google Analytics.
However, please note that you can enable or disable cookies by following the instructions of your browser.
Suiker is breed toepasbaar voor de bereiding van voedingsmiddelen, zowel op grote schaal, als thuis in de keuken. Door de brede toepasbaarheid zijn er afgeleide soorten van suiker uitgevonden, zoals: Vloeibare suiker, Geleisuiker, Kandij, Decoratiesuiker en Vanillesuiker.
Als je kristalsuiker vochtig maakt, in blokjes perst en daarna droogt, heb je suikerklontjes. Suikerklontjes werden al in 1840 gemaakt. Dit deden ze door suiker in staven te persen en die weer in stukjes te knippen. Later werd gesmolten suiker in vormen gegoten en vervolgens in kleine stukjes gezaagd.
Als kristalsuiker tot poeder wordt gemalen, spreken we van poedersuiker. Deze suiker wordt vaak geassocieerd met oudejaarsavond, waar het over de oliebollen en appelflappen wordt gestrooid. Poedersuiker heeft een andere structuur dan kristalsuiker en wordt gebruikt voor sommige soorten chocolade, snoepjes en roomijs. De smaak wordt ook als zoeter ervaren, omdat de totale oppervlakte van de ‘suikerstofdeeltjes’ groter is dan die van kristalsuiker. Daarnaast lost poedersuiker sneller op in je mond, en wordt de zoetheid intenser ervaren.
Vanillesuiker is poedersuiker met een vanillesmaak, bijvoorbeeld van vanillestokjes. Vanillesuiker wordt meestal gebruikt in gebak, vla, toetjes of cocktails.
Rietsuiker, dat wordt gemaakt uit suikerriet, verschilt eigenlijk niet van suiker dat wordt gemaakt uit suikerbiet. Alleen de kleur is meestal iets donkerder. Bij de productie blijft een dun laagje donkerbruine stroop (melasse) achter op de rietsuiker. Dat zorgt voor de lichtbruin/gele kleur. Rietsuiker is in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, niet gezonder dan (witte) kristalsuiker. Het is namelijk dezelfde stof.
Tel: 035-5433455
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Gezonde leefstijl
Copyright 2021 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl