Informatie over cookies

Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.

Er zijn verschillende soorten cookies:

  • Technische cookies die gebruikersnavigatie vergemakkelijken en het gebruik van de verschillende opties of diensten die door het internet worden aangeboden. Om de sessie te identificeren, toegang tot bepaalde gebieden mogelijk te maken, bestellingen, aankopen, het invullen van formulieren, registratie, beveiliging, faciliterende functionaliteiten (video's, sociale netwerken, enz..).
  • Maatwerk cookies waarmee gebruikers toegang hebben tot diensten op basis van hun voorkeuren (taal, browser, configuratie, enz ...).
  • Analytische cookies die anonieme analyse van het gedrag van website gebruikers mogelijk maken en waarmee gebruikersactiviteit kan worden gemeten en navigatieprofielen kunnen worden ontwikkeld om de websites te verbeteren.

Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.

Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.

Victoria sandwich

Victoria sandwich of victoria cake is vernoemd naar de Britse koningin Victoria. 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed 2 ronde cakevormen of kleine springvormen (doorsnede 18-20cm) met bakpapier of vet ze goed in. Klop in een kom de boter met suiker in 5-8 minuten tot een romige, crèmekleurige massa. Klop één voor één de eieren erdoor. Zeef het zelfrijzende bakmeel erboven en spatel het luchtig door het ei-botermengsel. Verdeel het deeg over de twee vormen en strijk de bovenkant glad. Schuif de vormen in het midden van de oven en bak de cakes in 20 minuten goudbruin en gaar. Laat de cakes op een taartrooster afkoelen. 

Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en laat de aardbeien op keukenpapier uitlekken. Houd enkele aardbeien achter voor de garnering en snijd de rest in vieren. Klop in een kom de slagroom stijf met de vanillesuiker en spatel de geraspte sinaasappelschil erdoor. 

Leg één cake op een schaal en bestrijk de bovenkant met jam. Verdeel de aardbeien erover en strijk de slagroom erover uit. Bestrijk de onderkant van de andere cake met jam en leg deze op de room. Bestuif de bovenkant van de sandwich met poedersuiker en garneer met de aardbeien. 

Benodigde ingrediënten

  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 125 ml slagroom
  • 100 g zachte boter
  • 4 eetlepels bosvruchtenjam
  • 100 g witte basterdsuiker
  • poedersuiker
  • 2 eieren
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 250 g aardbeien
  • 1 eetlepel sinaasappelschil, geraspt

Voedingswaarde

  • per stukje
  • 240 kcal
  • 3 g eiwit
  • 14 g vet
  • 26 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 25 minuten

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2021 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl