Animatie video's over suiker

Kenniscentrum suiker & voeding heeft een aantal eenvoudige uitleg video's gemaakt over de functies van suiker, wat suiker met overgewicht te maken heeft en is suiker nu wel of niet verslavend?

Suiker en voedingsmiddelen

Suikers worden om verschillende redenen toegevoegd aan producten. Voor een zoete smaak, om de kleur te be├»nvloeden maar ook voor de structuur en de houdbaarheid. Hoe kom je er nu achter hoeveel suikers er echt in een product zitten? Bekijk het eerste filmpje. 

Suiker en overgewicht

In Nederland heeft iets meer dan de helft van de volwassenen last van overgewicht. Hoe ontstaat overgewicht? En wordt je van suiker dik? Dit en meer leggen we uit in het tweede filmpje.

Suiker en verslaving

En is suiker verslavend? Suiker activeert het beloningscentrum in de hersenen, dit gebeurt ook als we naar mooie muziek luisteren of vette producten eten. Of wat dacht je van een combinatie van vet en zoet? Veel mensen zijn bijvoorbeeld gek op chocola en kunnen hier hevig naar verlangen. Al dat lekkers is soms gewoon moeilijk te weerstaan. Daarom wordt wel eens beweerd dat suiker verslavend is, maar dit is een misverstand. Wil je weten waarom? In het derde filmpje leggen we het uit.

Op het YouTube kanaal van Kenniscentrum suiker & voeding zijn nog meer filmpjes te bekijken. 


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2021 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl