Vis gestoofd in pittige saus

Een vis gerecht geserveerd met rijst en sugarsnaps.

Bereidingswijze

Meng de bruine suiker met 2 eetlepels water en de vissaus en los de suiker al roerende op. Verwijder de harde stukken van het citroengras en hak de stengels fijn. Pel de sjalotjes en snipper ze fijn. Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes. Wrijf de stukken vis in met peper.
 
Verhit de olie in een hapjespan en bak de plakjes knoflook op matig hoog vuur goudbruin. Schep de knoflook met een lepel uit de pan en laat de plakjes op keukenpapier uitlekken. Roer het citroengras door het bakvet en bak tot het gaat geuren. Leg de visfilets in de pan en bak ze aan elke kant 10-15 seconden. Verdeel de sjalotjes rond de visfilets en schenk het suikermengsel erbij. Stoof de vis in 6-8 minuten net gaar en laat het vocht verdampen. Op de helft van de tijd, keer je de filets om. Schep de visfilets op vier warme borden en laat het stoofvocht nog 1-2 minuten inkoken tot het lichtstroperig wordt. Schenk de saus over de vis. Maal er peper naar smaak boven en garneer met de plakjes knoflook. 
 
Serveren: Met rijst en roergebakken sugarsnaps.

Benodigde ingrediƫnten

  • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 theelepels versgemalen zwarte peper
  • 3 eetlepels Thaise vissaus
  • 3 eetlepels olie
  • 2 stengels citroengras
  • 3 sjalotjes
  • 4 tenen knoflook
  • 4 stevige stukken tilapiafilet (Ć  150 g)
  • Rijst
  • Sugarsnaps

Voedingswaarde

  • 290 kcal
  • 30 g eiwit
  • 13 g vet
  • 15 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 25 minuten

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.

Meer wetenschappelijke informatie over suiker en voeding tref je aan op: www.kenniscentrumsuiker.nl 


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2020 - Kenniscentrum suiker & voeding