Informatie over cookies

Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.

Er zijn verschillende soorten cookies:

  • Technische cookies die gebruikersnavigatie vergemakkelijken en het gebruik van de verschillende opties of diensten die door het internet worden aangeboden. Om de sessie te identificeren, toegang tot bepaalde gebieden mogelijk te maken, bestellingen, aankopen, het invullen van formulieren, registratie, beveiliging, faciliterende functionaliteiten (video's, sociale netwerken, enz..).
  • Maatwerk cookies waarmee gebruikers toegang hebben tot diensten op basis van hun voorkeuren (taal, browser, configuratie, enz ...).
  • Analytische cookies die anonieme analyse van het gedrag van website gebruikers mogelijk maken en waarmee gebruikersactiviteit kan worden gemeten en navigatieprofielen kunnen worden ontwikkeld om de websites te verbeteren.

Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.

Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.

Suikerbiet

Wat is een suikerbiet?

De suikerbiet (Beta vulgaris) is een wortelgewas en behoort tot dezelfde familie als de rode biet en de snijbiet. De suikerbiet is één van de meest geteelde gewassen in Nederland en leeft voor twee jaar. De plant kan suiker in zijn wortel opslaan door fotosynthese. Dit is een proces waarbij planten door lichtenergie koolstofdioxide kunnen omzetten in koolhydraten, zoals suiker. De plant gebruikt deze suiker als reservevoedsel. Ongeveer 17% van de wortel bestaat uit suiker. Hoe je suiker uit suikerbiet haalt, hebben we hier beschreven. 

Suikerproductie

Hoeveel suiker de biet aanmaakt in zijn wortel, hangt van verschillende factoren af. Zo heeft het weer een grote invloed. Hoe meer zonnestraling, hoe hoger de suikerproductie in de plant. Daarnaast is de temperatuur ook van belang. Het gunstigste voor de biet is overdag veel zon en ’s nachts lagere temperaturen en helder weer.

Historie

riet het prille begin u4410 rPas aan het begin van de 19e eeuw wisten we dat je suiker uit suikerbiet kon halen, daarvoor werd suiker uit suikerriet gehaald. Suikerriet was eeuwenlang de belangrijkste bron van suiker. Het werd geteeld in de tropen. Meer weten over de geschiedenis van suiker, lees dan de pagina suikerhistorie

Fotosynthese

Hoe komt suiker in de suikerbiet?


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2021 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl