Warme chocolademelk

Binnen 15 minuten genieten van een kop warme chocolademelk. 

warme chocolademelk

Bereidingswijze

Breek de chocolade in kleine stukjes. Roer in een kom de cacaopoeder met de kristalsuiker en vanillesuiker door elkaar. Roer er 2 dl melk door en blijf roeren tot een klontvrij mengsel ontstaat. Breng de rest van de melk in een pan met een dikke bodem aan de kook en schenk het cacaomengsel erbij. Voeg ook de stukjes chocolade toe en verwarm het geheel al roerende 5-10 minuten tot een mooi gladde chocolademelk ontstaat. Klop de melk met een garde licht schuimig.

Serveren: Schenk de chocolademelk in bekers en garneer eventueel met een toef slagroom.

Tip: Maak voor volwassenen een chique variant met een scheutje rum of sinaasappellikeur.

Benodigde ingrediƫnten

  • 100 g pure chocolade
  • 30 g cacaopoeder
  • 75 g kristalsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 l volle melk
  • eventueel: slagroom uit een spuitbus

Voedingswaarde

  • per beker
  • 250 kcal
  • 9 g eiwit
  • 12 g vet
  • 26 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 15 minuten

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2020 - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl