Informatie over cookies

Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.

Er zijn verschillende soorten cookies:

  • Technische cookies die gebruikersnavigatie vergemakkelijken en het gebruik van de verschillende opties of diensten die door het internet worden aangeboden. Om de sessie te identificeren, toegang tot bepaalde gebieden mogelijk te maken, bestellingen, aankopen, het invullen van formulieren, registratie, beveiliging, faciliterende functionaliteiten (video's, sociale netwerken, enz..).
  • Maatwerk cookies waarmee gebruikers toegang hebben tot diensten op basis van hun voorkeuren (taal, browser, configuratie, enz ...).
  • Analytische cookies die anonieme analyse van het gedrag van website gebruikers mogelijk maken en waarmee gebruikersactiviteit kan worden gemeten en navigatieprofielen kunnen worden ontwikkeld om de websites te verbeteren.

Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.

Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.

Zijn alle suikers hetzelfde?

Suikers kunnen bestaan uit verschillende bouwstenen (sachariden), maar in het lichaam worden alle suikers afgebroken tot deze bouwstenen. Kristalsuiker (sacharose) wordt bijvoorbeeld afgebroken tot glucose (druivensuiker) en fructose (vruchtensuiker). 

Je hoort vaak dat natuurlijke suikers beter zijn dan toegevoegde suikers. Maar toegevoegde suikers zijn hetzelfde als van nature aanwezige suikers. Als de suiker in het maagdarmkanaal is afgebroken, wordt het door de darmcellen verder opgenomen in ons lichaam. Deze darmcellen of andere cellen in ons lichaam kunnen niet zien of deze sachariden afkomstig zijn van een banaan, een lepel honing of een suikerklontje. Ze worden dan ook allemaal op dezelfde manier opgenomen en verwerkt in ons lichaam. En alle suikers leveren evenveel energie, namelijk 4 calorieën per gram.

Snoep of fruit?

Als je mag kiezen, dan zeg je waarschijnlijk 'fruit' omdat je weet dat dat gezonder is. En dat klopt, maar het heeft niets te maken met het soort suiker. Het lichaam maakt immers geen onderscheid: suiker is suiker of het uit fruit komt of uit snoep.

Toch is er wel een verschil. In fruit zit relatief minder suiker dan in snoep. En fruit bevat vezels, vitaminen en mineralen. Daarom is een stuk fruit gezonder dan een snoepje.



  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2021 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl